Skoči na glavno vsebino

Tudi letos smo v Mostah september posvetili junakom 3. Nadstropja.  

Junaki 3. Nadstropja so otroci, ki so zboleli za rakom.  Rak je še vedno najpogostejši vzrok smrti zaradi bolezni pri otrocih, mlajših od 15 let. September so kot mesec otroškega raka razglasili z željo, da bi se povečala ozaveščenost o otroškem raku. V podporo junakom smo prvi mesec novega šolskega leta obarvali v zlato barvo. Zlato je plemenita kovina, kot so plemeniti otroci. Da zasveti v polnem sijaju, mora čez ogenj. Zato je zlata pentlja simbol otroškega raka. In september je zlati september.  

Poslušali smo njihovo himno, se pogovarjali o bolezni, o tem kako poteka zdravljenje in o tem kako je otrokom, ki se vrnejo nazaj v šolo ali vrtec. 

V znak podpore smo junakom narisali risbice, oblikovali različne plakate in novo znanje odnesli tudi na naše domove. Nekateri učenci so tudi doma izdelovali pentljice in jih ponudili mimoidočim.  

Pripeli smo si zlato pentljo  in izkazali spoštovanje in podporo vsem otrokom ki se spopadajo z rakom, vsem, ki so premagali otroškega raka, njihovim družinam in zdravstvenemu osebju. 

Zgodbe junakov so se nas  zelo dotaknile. Otroški rak je tema, ki nas vse pretrese. A prav je, da se o tem pogovarjamo, saj bolezen ne izbira. 

Urška Lukman Žiberna

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.