Skoči na glavno vsebino
Učenci sedmega razreda smo v čudovitem jesenskem vremenu obiskali Dolenjsko. Najprej nas je pot vodila na Muljavo, kjer smo bili toplo sprejeti na Jurčičevi domačiji. Po Krjavljevi zgodbi smo izvedeli veliko o življenju v Jurčičevih časih ter o njegovem življenju in delu. Kot avtor prvega slovenskega romana in kot novinar si je že za časa svojega življenja pridobil velik ugled. 

Od tam smo šli še dlje v zgodovino, v čas turških vpadov, verskih vojn in kuge. Obiskali smo Trubarjevo domačijo na Rašici, kjer smo se podrobneje poučili o pomenu Primoža Trubarja. 

Spoznali smo, da ni samoumevno, da danes živimo v prostornih hišah, obiskujemo šolo in se na vsakem koraku sporazumevamo v slovenskem jeziku ter da je ohranjanje naše kulturne dediščine prav lahko povezati z navdušenjem nad slovenskimi športnimi dosežki, saj nas oboje določa kot narod. 

Veseli smo, da smo drug ob drugem, na terenu in v bolj sproščenem vzdušju spoznali precej novega. 

 

Učenci in učenke sedmega razreda 

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.