Skoči na glavno vsebino

17. novembra 2023 smo praznovali dan slovenske hrane in izvedli že trinajsti Tradicionalni slovenski zajtrk.

Osrednja tema, ki smo jo tokrat posebej izpostavili, je kruh in izdelki iz žit. »Kruh za zajtrk – super dan!«

Na OŠ Komenda Moste smo slovenski prehrani tudi letos namenili kar cel teden.

  • Učenkam in učencem smo v šolskih kuhinjah vsak dan pripravljali tradicionalne slovenske jedi osrednjih slovenskih pokrajin, ki smo jih predstavili tudi na panojih ob vstopu v šolo.
  • V jutranjem varstvu in v prvih razredih smo prebirali in risali zgodbe Bogata in revna vdova, Pekarna Mišmaš, Pšenica najlepši cvet.
  • V 1.b razredu smo pri zajtrku gostili predstavnike občine in vodstva šole.
  • V drugem razredu smo se spomnili čebel in izdelali čebelnjak.
  • V višjih razredih smo podrobneje spoznavali žita in njihovo uporabi v prehrani.
  • Prebirali smo pesmi in pregovore o kruhu in se pogovarjali o našem odnosu do hrane.
  • In še marsikaj.

Vabljeni k ogledu utrinkov.

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.