Skoči na glavno vsebino

Svetovni teden izobraževanja o financah “Global Money Week” poteka od 18. do 24. marca 2024.

Od 18. do 24. marca 2024 že dvanajsto leto poteka svetovna akcija osveščanja o pomenu finančnega izobraževanja in finančni pismenosti otrok in mladostnikov Global Money Week (GMW), ki ga pri nas poimenujemo kar Svetovni teden o denarju. 

V tem tednu se po celem svetu odvijajo aktivnosti na temo finančnega izobraževanja in finančne pismenosti otrok in mladostnikov. V sklopu omenjenega tedna bodo tudi v Sloveniji potekali različni dogodki – različna izobraževanja, delavnice, webinarji, ogledi inštitucij in druge aktivnosti.

Za finančno opismenjevanje učenk in učencev preko celega šolskega leta skrbimo tudi na naši šoli, OŠ Komenda Moste, v okviru Ekonomike gospodinjstva v 5. razredu – osnove in pri krožku Mladi in denar – za tiste, ki želijo več. V tednu Finančnega opismenjevanja od 18. do 24. marec 2024 pa bomo, tokrat na enoti v Mostah, v ta namen pripravili tudi razstavo na temo 12 FINANČNIH LEKCIJ ZA MLADE, PREDEN GREDO OD DOMA.

 

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.