Skoči na glavno vsebino

Čisto malo časa naš še loči do sprejema naših španskih partnerjev na naši šoli. Pred njihovim prihodom pa sklep doživela še pomembna tema našega eTwinning projekta – začeli smo se namreč ukvarjati z lažnimi novicami.

Najprej smo vsak zase imeli učno uro angleščine, kjer smo spoznali več o lastnosti lažnih novic in o načinih, kako preveriti, ali je novica zaupanja vredna. Pri analizi so se izkazale tudi naše učenke, ki so si same izbrale članek in preverile, kaj ga dela zanesljivega ali ne. Nato smo primer lažne novice še ustvarjali in ugotovili, da je kaj takega skoraj preveč enostavno. Pa vendarle so ob tem nastali zanimivi izdelki, s katerimi smo drug drugega spodbudili h kritičnemu branju in preverjanju dejstev, hkrati pa smo se o medsebojni kulturi in navadah še marsikaj naučili.  Kaj je v člankih držalo in kaj ne smo preverili na skupni videokonferenci v ponedeljek, 4.3. 2024, kjer smo se po dolgem času ponovno videli v živo. Ob tem smo ugotovili, da smo bili kar spretni kritični bralci tekstov, saj se nam neresnice niso uspele izmuzniti.

S kritičnim razmišljanjem in medijsko pismenostjo se bomo ponovno ukvarjali v živo, saj se v živo v Komendi srečamo že čez en teden.

Veselimo se že!

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.