Skoči na glavno vsebino
Komaj prvi dan v celoti gostimo mobilnost španske šole pri nas, pa smo ga vseeno začeli v polnem pogonu.
 
Že zjutraj so se nekateri učenci pridružili svojim slovenskim partnerjem pri redni preduri, z začetkom prve šolske ure pa se je začel program za vse. Najprej smo se odpravili v šolsko telovadnico, kjer je učiteljica Mateja Kavčič za učence pripravila gibalne igre, s katerimi smo prebili začetno sramežljivost. Poleg hitrosti in gibčnosti so učenci preverili še poznavanje jezika svojih partnerjev in sposobnost sodelovanja v skupini. Po koncu prve ure smo si ogledali še stavbo šole in pri pouku zgodovine obiskali še razred šestošolcev.
 
Takoj po malici pa je sledil odhod v Ljubljano. Najprej smo si ogledali prostore medijske hiše ProPlus. Prijazni uslužbenci so nas popeljali v redakcijo in dva studia informativnih oddaj, kjer nam je novinarka Elena Šterpin Zupančič predstavila svoje delo pri pripravi novic iz mednarodnega področja. Povedla nas je skozi tipičen dan novinarja in proces nastajanja novice: od raziskovanja, preverjanja virov in dela na terenu do snemanja, montaže in predvajanja v informativni oddaji. Posebej je poudarila pomembnost previdnosti pri prebiranju novic in preverjanju njihove verodostojnosti, ki dandanes žal ni samoumevna. Učenci so si z veseljem ogledali studie, ki jih poznajo že iz malih zaslonov, in se tudi sami usedli na voditeljski stolček.
 
Popoldne je bilo namenjeno ogledu centra naše prestolnice. Najprej smo se povzpeli na ljubljanski grad, kjer smo uživali v krasnem razgledu in sončnem vremenu. Nato smo skupaj obhodili krog po središču Ljubljane, kjer so nam sodelujoče učenke svojim partnerjem predstavile znamenitosti mesta. 
 
Kljub prijetni utrujenosti učencem še ni pošla energija in na poti nazaj do šole ni manjkalo veselega pogovarjanja in petja vsem znanih pesmi. Zagotovo se bo vikend, kjer bodo pobudo prevzele gostiteljske družine, nadaljeval v podobnem vzdušju.
 
Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.