Skoči na glavno vsebino

Silovita povodenj, ki se je nad Mostami in Komendo razbesenela v noči na petek, 4. 8., se je z vso močjo lotila tudi šole in njene okolice v Mostah. Ograja, ki varuje igrišče, je postala cedilo, na katero so se ujeli predmeti iz bližnje in daljne okolice. Ko je voda odtekla, je za seboj pustila ogromno blata in polne kletne prostore.

Najprej zahvala Civilni zaščiti in gasilcem tako domačih društev kot društev iz obalnokraške gasilske regije, ki ste že v noči na soboto izčrpali vodo in blato iz kletnih prostorov šole. V soboto pa so poleg zaposlenih rokave zavihali tudi prostovoljci – iskrena hvala članom Airsoft kluba Viking Warriors iz Kranja in štiriperesni deteljici deklet z Domžal, ki so nam mimogrede priskočili na pomoč. Mladi so večkrat poudarili, kako so začutili, da s prstom na miški in stiskanjem všečkov nikomur ne pomagajo, zato so se odločili, se primerno opremili in kar sami poiskali mesta, kjer bi potrebovali njihovo pomoč  Na veselje zaposlenih so se kar naenkrat pojavili ob vhodu v šolo z vprašanjem, če lahko pomagajo. Za nekaterimi izmed njih je bilo kar 24 ur prostovoljnega dela. Odstranjevali so mulj in nanešene predmete v okolici šole, spraznili klet in hodnike ter učilnice ter neumorno čistili brez vode. Zadovoljstvo, ko so se ponovno pokazala tla  hodnika in učilnic šole pa tudi v kletnih prostorih, je bilo veliko. 

Spoštovani prostovoljci, še enkrat iskrena hvala za opravljeno delo.

 

 

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.