Skoči na glavno vsebino

Eva Hafner in Maks Šalej iz 2. b, sta napisala najboljša spisa med drugošolci iz cele Slovenije.

V četrtek sta se udeležila slavnostne podelitve priznanj ob zaključku literarnega natečaja Naše male knjižnice.

Vabljena sta bila na kamnožersko srečanje. Kamnožerji so slabo poznana bitja, večinoma nagajiva, simpatična in zabavna, včasih pa tudi nevarna. Pod spretnim peresom Aksinje Kermauner so kamnožerji ugledali luč sveta. Na prireditvi sta spoznala tako avtorico, kot češko ilustratorko Galino Miklinovo ter pisatelja Petra Stančika, avtorja  knjig H20 in vodna misija.

Nagrajenca sta prejela priznanje, knjižno nagrado in velik kos torte.

Iskrene čestitke avtorjema.

Če bi odšla od doma, bi najbolj pogrešala…

V našem mestu je začelo zelo deževati. Ker je tako močno deževalo se nam je podrla hišica.

Morali smo spakirati, da se nam streha ni podrla na glavo. Spakirali smo oblačila in naše domače živali. Potem smo se hitro odpeljali k babi. Na poti sem se spomnila, da sem pozabila svoji dve plišasti igrački – medija in kužija.

Ker sem ju tako pogrešala, sem prosila babico, da mi je zašila novi igrački. Čakali smo, da so nam zgradili novo hišo. Tako smo bili 5 mesecev pri babici.

Ko smo se vrnili domov, sem se šla ven igrat. Našla sem svojega medija

Eva Hafner, 2. b

Če bi odšel od doma, bi najbolj pogrešal…

Nekega dne je bila nevihta. Podrla nam je hišo.

Imel sem samo eno minuto, da sem vzel obleke. Nihče mi ni povedal kam gremo. Bilo me je strah. Pogrešal sem svojega medvedka. Moj medvedek je rjav, z modrim puloverjem. Dobil sem ga iz Italije. Res ga pogrešam. Brez njega ne morem spati.

Zamislil sem si ga v srcu. Pojavil se je na travi, stekel sem do njega in ga objel. Veliko sva se igrala in bila sva srečna.

Maks Šalej, 2. b

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.