Skoči na glavno vsebino

Z letošnjim šolskim letom je naša šola spet vključena v projekt Erasmus+, ki omogoča, da učenci in učitelji pridobivamo nova znanja, veščine in si izmenjamo izkušnje z učenci in učitelji z drugih šol v Evropski uniji.

Zadnji teden v septembru sva učiteljici Andreji odpotovali na prvo mobilnost učiteljev v Španijo, in sicer na izobraževanje Teachers academy Europass z naslovom Learning with the twist. Cilj je bil spoznati nove metode, pristope, tehnike poučevanja in učenja s spodbujanjem kritičnega in ustvarjalnega razmišljanja, komunikacije in sodelovanja. Na tečaju smo se spoznali učitelji iz Italije, Belgije, Poljske in Slovenije. Vodila nas je energična Španka Marina Moreno, ki nas je kot prava trenerka navduševala, spodbujala in tudi izzvala, da smo stopili iz cone udobja, se ustavili, prisluhnili sebi, spodbudili svojo kreativnost, sodelovali in razvijali kritično mišljenje. Tečaj je večinoma potekal v obliki delavnic, včasih v učilnici, drugič na terenu, npr. v muzeju. Spoznali sva zanimive nove pristope in metode, s katerimi lahko vplivamo na večjo motiviranost učencev, obenem pa spodbujamo tudi ključne veščine 21. stoletja: sodelovanje, komunikacijo, ustvarjalno in kritično mišljenje. Pridobljeno znanje že s pridom uporabljava pri svojem delu: pri urah zgodovine in DKE, v knjižnici …. V prihodnjih mesecih bova pridobljeno znanje delili s svojimi kolegi tudi v obliki kolegialnih hospitacij.

Med izobraževanjem sva skozi kulturne aktivnosti spoznali mesto Barcelona, ki naju je navdušilo s svojo energijo, prostranostjo in nepozabnimi znamenitostmi, kot so čudovita bazilika Sagrada Familia, Gaudijevi Casa Batlo in Casa Milla, Piccasov muzej, gotska četrt, čudovite plaže in stolnica. Za učitelje sva že pripravili predstavitev najine mobilnosti, v načrtu pa je tudi predstavitev ene izmed delavnic na pedagoškem sestanku. Izkušnja mobilnosti je bila zelo pozitivna in veseli naju, da bodo v tem šolskem letu tudi drugi učitelji naše šole, imeli možnost, da jo izkusijo.

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.