Skoči na glavno vsebino

Korona

Spoštovani starši in učenci,

val okužb se počasi umirja, tudi bolnišničnega zdravljenja kljub visokemu številu okužb v zadnjem času ni potrebovalo bistveno povečano število ljudi. Vlada se je tako odločila, da je prišel čas za sproščanje ukrepov – samotestiranja od ponedeljka, 28. 2. 2022, v šoli ne bomo izvajali. Trenutno bodo maske še del našega vsakdana, upamo pa, da tudi te kmalu ne bodo več potrebne.

Ob potrditvi koronavirusne okužbe pri učencu oz. o odrejenosti karantene zanj vas prosimo, da o tem preko e-asistenta seznanite razrednika učenca in v. d. ravnatelja (lahko preko e-asistenta ali na e-naslov: bizant.barbara@oskomenda-moste.si).  36. člen ZDUPŠOP starše oz. zakonite zastopnike obvezuje, da morajo v primeru potrjene okužbe z virusom SARS-CoV-2 najpozneje v 12 urah od potrditve okužbe o okužbi obvestiti vzgojno-izobraževalni zavod.

Pri samotestiranju sta se pokazali dve črtici – kaj pa zdaj?

Od 1.2. se v Sloveniji ne boč več izvajalo potrjevanje vsake okužbe s PCR metodo, pač pa bo okužba potrjena z ustreznim uradnim hitrim testom. Pravila samoizolacije in možnost skrajšanja karanatene po sedmih dneh z negativnim hitrim testom ostajajo še naprej v veljavi. Protokoli ustreznega odzivanja so v pripravi.

V primeru pozitivnega rezultata samotesta otroka njegov starš oz. skrbnik otroka odpelje na potrditveni HAG test. Če je potrditveni test pozitiven, otrok ostane v najmanj sedemdnevni izolaciji (v šolo se vrne z negativnim hitrim uradnim tzestom s QR kodo). V primeru negativnega testa otrok z bolezenskimi znaki (tudi prehlad) ostane doma, zdrav se vrne v šolo. Starš oz. zakoniti zastopnik otroka o potrjeni okužbi obvesti vzgojno-izobraževalni zavod v obdobju 12 ur od potrditve okužbe (skladno z Zakonom o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 206/21)).

Odločitve o šolanju na daljavo za našo šolo (kliknite tu)

protokol odzivanja od 1. 2. 2022 do 21.2.2022

Protokol samotestiranja od 19.1. do 1.2. 2022 .

POMEMBNE POVEZAVE.

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

https://www.nijz.si/sl/izolacija

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-pogosta-vprasanja-in-odgovori

 

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.