Skoči na glavno vsebino

Novo leto 2024 se je komaj dobro začelo, vendar Erasmus+ projekt na naši šoli že aktivno poteka.

Naše uspešno delo je prepoznal slovenska nacionalna Erasmus agencija CMEPIUS, ki je koordinatorico Nino Jerončič kar dvakrat povabila k sodelovanju pri promocijskih aktivnostih. Najprej so šolo v petek, 12.1.2024 obiskale kamere, ki so posnele kratek intervju za promocijo platforme eTwinning, kjer se nahaja tudi naš skupni projekt s partnersko šolo. Kamere so poleg intervjuja posnele tudi Erasmus+ učenke pri delu, med odmorom pa jih je bilo moč opaziti tudi na hodniku.

Le slab teden kasneje smo bili povabljeni na izobraževalni dogodek »Tehnični seminar za oddajo prijavnice projekta mobilnosti organizacije brez akreditacije (KA122-SCH)«, kjer je koordinatorica predstavila, kako je Erasmus+ ekipi uspelo pri prijavi projekta pridobiti finančna sredstva za načrtovane aktivnosti. Ob tem je bilo zanimivo pomisliti o vseh dejavnostih, ki jih je šola opravila v preteklem letu, ter seveda o vseh, ki bodo sledile v tem. Ob mreženju, ki se dogaja zaradi Erasmusa, se namreč že šepeta o novih možnostih sodelovanja pri drugih projektih, ki bi delo naše šole še dodatno obogatili.

Počivale pa seveda niso niti sodelujoče Erasmus učenke, ki so najprej z večimi plakati še dodatno razširile in polepšale Erasmus+ kotiček. Že v decembru s španskimi vrstniki tekmovale v dizajnu logotipa skupnega projekta. Po tistem, ko je šestčlanska žirija učiteljev izbrala tri superfinaliste, so v januarju sodelujoči učenci z glasovanjem izbrali še svojega najljubšega. Zmagali sta Lara in Mónica, logo projekta pa se bo odslej pojavljal tudi pri vseh dejavnostih, ki bodo del skupinske mobilnosti učencev.

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.