Skoči na glavno vsebino
 

Torkovo raziskovanje Gorenjske se je pričelo v čebelarskem centru v Lescah. Slovenija se lahko ponaša z zelo vidno vlogo v promociji čebelarstva tudi v svetovnem merilu – nenazadnje tudi zato, ker smo kot država zaslužni za ustanovitev svetovnega dneva čebel. Ker ima Komenda v Petru Pavlu Glavarju tudi enega od začetnikov čebelarjenja pri nas, je bilo pomembno, da svojim španskim gostom predstavimo tudi ta posebni vidik slovenske kulture. Po spoznavanju življenja čebel, ki nam ga je predstavila vodička, smo si ogledali še proizvodnjo voska in se posladkali z različnimi vrstami medu.  

Naš naslednji postanek je bilo Blejsko jezero, kjer smo prisluhnili legendi o nastanku jezera in poskusili blejsko kremno rezino. S pletno smo se odpeljali na Blejski otok, kjer smo pozvonili z zvoncem želja. Ogledali smo si še Zako in veslaški center. Ob vsem tem smo naredili ogromno lepih fotografij in ustvarili veliko lepih spominov.

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.