Skoči na glavno vsebino

Med 18. in 25. aprilom smo se učenke iz OŠ Komenda-Moste odpravile na izmenjavo v Španijo v majhno vas Cañete de las Torres.

V četrtek 18. aprila smo se z dvema kombijema odpeljali na letališče v Zagreb. Potovali smo skoraj cel dan in v večernih urah smo prispeli k našim gostiteljem. Ob prihodu smo se veselo pozdravili, nato pa odšli vsak s svojo družino domov. Naslednji dan smo imeli uri športa in angleščine, po malici pa smo se odpravili na ogled vasi, za katero so zelo značilne rože v modrih lončkih. Vikend smo preživeli z družinami svojih partnerjev, nekateri smo obiskali jame ali pa znamenita mesta kot so Malaga ali Granada. V ponedeljek smo obiskali glavno mesto te andaluzijske regije- Cordobo. Tam smo se odpravili v radijski studio, nato pa smo si ogledali mesto in katedralo. Zvečer smo se družili na nogometnem igrišču. Naslednji dan smo obiskali še eno večje mesto- Jaén, kjer smo raziskovali znamenitosti mesta. Kasneje smo se odpravili na grad na bližnjem hribu, iz katerega smo videli celotno mesto. Za zaključek dneva pa smo odšli še na ogled časopisne hiše. Sredo smo preživeli v šoli, kjer smo imeli pouk, delavnice, podelitev, zaključno kosilo in skupinsko druženje. Proti koncu dneva pa smo si ogledali nogometno tekmo in s še malo podružili. V četrtek je bil naš zadnji dan v Španiji. Zjutraj smo se z avtobusom odpeljali v Malago, kjer smo se sprehodili po mestnem jedru, nato pa smo imeli veliko prostega časa. Nekateri so se odpravili tudi do plaže, kjer so si namakali noge. Potem smo šli v avtobus in se odpravili do letališča. Ob odhodu smo se žalostni poslovili in odšli nazaj v Slovenijo, naši španski partnerji pa bodo za vedno ostali v naših srcih in spominu.

V teh dneh smo se ogromno naučili in pridobili veliko novih izkušenj, nadgradili smo svoje znanje o kritičnem razmišljanju in o tem kako prepoznati lažne novice.  Spoznali smo tudi njihov način življenja, ki je od našega zelo drugačen. Veseli smo, da smo imeli priložnost sodelovati v tem programu. Ta teden dni bi z največjim veseljem ponovili.

Ajda Petek, Lucija Serko 8.b ter Eva Kotnik 8.a

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.