Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 11. 1. 2024, sva sodelavce v okviru projekta Erazmus+ povabili na delavnici ustvarjalnega in kritičnega razmišljanja ter sodelovanja, na kateri sva jim predstavili zabavne pristope za razvijanje ustvarjalnega in kritičnega razmišljanja, sodelovanja in komunikacije, s katerimi sva se spoznali na tečaju Teach with a twist v Barceloni.

Po kratki začetni predstavitvi sva izvedli dve delavnici – STOLP IZZIVOV in GLEDAM NAMESTO TEBE. Pri prvi so sodelujoči najprej vsak zase razmislili o izzivih na delovnem mestu, potem pa so v parih poiskali skupne izzive, jih zapisali na list papirja in začeli z grajenjem stolpa skupnih izzivov. Čeprav so bili kar trije stolpi zelo visoki, je z najvišjim stolpom zmagal par učiteljic, ki se že pripravlja na mobilnost učiteljev v Španiji.

Druga delavnica nam je pokazala, kako se znamo in zmoremo prepustiti vodenju in mu konstruktivno slediti za čim boljši skupni rezultat. Delo je spet potekalo v parih, eden je imel zavezane oči in je po navodilih »gledajočega« sodelavca narisal sliko s projekcije. Sodelovanje je bilo aktivno in sproščeno, pozitivna energija, energija sodelovanja in navdušenja nas je spremljala celotno srečanje.

Andreja N. Burger in Andreja B. Čerin

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.