Skoči na glavno vsebino

V tem in drugem tednu bomo obeležili 27. januar, mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta, ki ga je leta 2005 razglasila Generalna skupščina ZN. V ta namen bodo na šoli potekale različne aktivnosti:

  • šolska razstava Kdor reši eno življenje, reši ves svet
  • ogled filma o Ani Frank
  • tematske učne ure
  • potopisno predavanje Jad Vašem in Sveta dežela

Učenci naše šole že drugo leto sodelujejo v mednarodnem projektu KROKUS, ki ga je vzpodbudila irska organizacija HETI (Holocaust Education Trust Ireland). V okviru projekta smo tudi letos posadili 80 rumenih krokusov – žafranov, ki nas bodo spomladi s svojim cvetenjem opomnili na 1,5 milijona otroških žrtev nacističnih grozodejstev. Obenem pa nas bodo prelepe cvetlice spomnile, da tudi po najhujših dogodkih vzcveti novo življenje in da sta na svetu še vedno lepota in upanje za našo prihodnost.

Namen projekta je preko spoznavanja holokavsta ozaveščati, kako pomembni vrednoti sta vključenost in spoštovanje vseh ljudi, ne glede na njihovo raso, narodnost, invalidnost, spolno usmerjenost, versko prepričanje ali kaj drugega. S projektom želimo opozoriti tudi na otroke, ki so danes razseljeni, begunci, sirote in so oropani otroštva ter iztrgani iz varnega objema staršev zaradi političnih dejavnikov, nasilja in vojn.

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.