Skoči na glavno vsebino
 

Letališče v Trevisu, od koder so odpotovali naši španski prijatelji, leži blizu Benetk. Odločili smo se, da jih pospremimo in skupaj z njimi raziščemo mesto na vodi, ter smo tako z njimi skoraj do zadnjega trenutka, preden odletijo domov. Pridružili so se nam učenci iz dobrodelne dejavnosti in novinarske delavnice.

Navdušil nas je živahen utrip mesta, številne trgovinice, stojnice, prodajalci cvetja, množice turistov iz vsega sveta. V spremstvu vodiča smo spoznali glavne znamenitosti: trg svetega Marka, doževo palačo, most vzdihljajev, veliki kanal, Rialto … S številnih mostičkov smo spremljali spretno vožnjo gondoljerjev.

Po dnevu, ki smo ga preživeli v Benetkah, razumemo, zakaj so tako izjemna znamenitost, pa tudi to, zakaj navdihujejo mnoge umetnike pri ustvarjanju že vse od nastanka.

Sledilo je slovo. Koordinatorica in učenci, vključeni v izmenjavo, smo se poslovili od gostujočih španskih učencev in učiteljev. Slovo je bilo čustveno, a se tolažimo, da se natanko čez štiri tedne ponovno srečamo, in sicer v njihovem domačem kraju.

Hvaležni za niz lepih dogodkov v minulem tednu smo se v Komendo vrnili pozno zvečer, in sicer z napol praznim avtobusom, v srcu pa imamo prav poseben kotiček, v katerem bodo shranjeni vsi lepi trenutki, ki smo jih preživeli skupaj.

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.