Skoči na glavno vsebino

Erasmus+ projekt na naši šoli že vozi s polno paro, tudi v predpočitniškem tednu. Od 23.10.2023 tri učiteljice OŠ Komenda Moste gostujemo na naši partnerski šoli v Španiji, v majhnem podeželskem kraju Cañete de las Torres v Andaluziji, kjer pripravljamo detajle mobilnosti naših in španskih učencev, ki bodo potekale v spomladanskih mesecih.

V ponedeljek so nam španski učenci razkazali šolo, ki vsega skupaj šteje manj kot 100 učencev. Ogledali smo si njihove prostore in predvsem spoznali, kako šola na vsakem koraku diha s krajevno skupnostjo in cilji Erasmus projektov. Ogledali smo si tudi kraj Cañete de las Torres, ki je znan po svojih belih hišah z modrimi lončkih, ki jih spomladi krasi raznobarvno cvetje.

Celotna Andaluzija je sicer znana po svojem najpomembnejšem izvozu – olivnem olju, zato smo si seveda po opravljenih obveznostih ogledali še lokalni obrat, kjer proizvajajo ekstra deviško oljčno olje. Le-to je glavni vir dohodka za približno 80 odstotkov tukajšnjega prebivalstva, zato ne preseneča, da nas z vsake razgledne točke z vseh strani obdaja morje oljčnih nasadov.

V ponedeljek in torek smo člani obeh Erasmus ekip že pridno načrtovali datume mobilnosti in program dela eTwinning projekta in dejavnosti tekom obeh gostovanj. Prav tako smo ob pregledu profilov udeležencev sprejeli odločitev, kateri učenci bodo gostili drug drugega. Ob gostoljubnosti, ki nam jo namenjajo ravnatelj šole gospod José Manuel Moya Muñoz , Erasmus koordinatorica, gospa Isabel Agudo Gutiérrez,  pa tudi vsi ostali strokovni delavci, se še toliko bolj veselimo, da bomo španske učence in učitelje lahko sprejeli še pri nas.

Pripravila: Nina Jerončič, koordinatorica

Za več slik kliknite na puščici na levi in desni strani

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.