Skoči na glavno vsebino

Dan brez dežja smo namenili vsebinam o preživetju v naravi. Odpravili smo se v gozd, kjer nam je učitelj Rok prebral novico o tem, kako so neprimerno opremljeni pohodniki obstali v gorah in so jih rešili šele gorski reševalci. S tem nam je pokazal pomen gradnje bivaka. V skupinah smo se preizkusili v oblikovanju zasilnega bivališča iz materialov, ki jih je bilo moč najti v okolici. Uživali smo v tem, da smo lahko v družbi prijateljev z rokami in iz naravnih materialov – vej, mahu, listja – ustvarjali in si zgradili prave hišice. Učitelj je pokomentiral vsako od njih in bil ponosen na nas.

Pogovarjali smo se o tem, kje v naravi lahko najdemo vodo. Izdelali smo si svoje filtre iz kamenja, peska in oglja. Ob tem smo uživali v nogometu, košarki, plezanju na umetni steni, hoji s hoduljami in klepetanju s prijatelju.

Po odličnem kosilu smo se odpravili na rovt, kjer smo se pogovarjali o biotski raznovrstnosti, pomenu ohranjanja narave in doživljali naravo z vsemi svojimi čutili. Naklon hriba smo doživeli na prav poseben način, zakotalili smo se po hribu! Nato je vsaka skupina izdelala svoj ogenj in vsak je zanetil ogenj s kresilom.

Smo tik pred zaključnim večerom … pečen kostanj že diši.

V objemu čudovite in neokrnjene narave krepimo vztrajnost, sodelovanje, ustvarjalnost, sporazumevanje, potrpežljivost, poslušanje, preizkušanje lastnih meja …

Za več slik kliknite na puščici na levem in desnem robu slike.

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.