Skoči na glavno vsebino

Avtor fotografij: Peter Škrlep

V Mengšu so 24. maja 2024 tako kot vsako leto priredili tradicionalni Festival otroške poezije. Organizatorji so letošnji festival posvetili 150. obletnici rojstva in 90. obletnici smrti pesnika in generala Rudolfa Maistra. Bil je uspešen poveljnik in osvoboditelj naše severne meje ter Maribora. Vsi udeleženci smo si ob prihodu oblekli festivalske majice in  v zavetju dreves pogumno prebrali svoje pesmi. Našo šolo so predstavili: Tanja Arapović in Lia Cibašek ter Domen Stare.

Kulturno društvo Franca Jelovška, ki je festival organiziralo, je vse prispele literarne izdelke izdalo v zborniku z naslovom »19. Festival otroške poezije«, v katerem so objavljene tudi pesmi sodelujočih učencev naše šole. Svoje literarne stvaritve so prispevali: Tanja Arapović, Lia Cibašek, Mina Jenko, Manca Petrič, Manca Ravnikar, Eva Sternad in Domen Stare.

Čestitam!

 

Barbara Baša, mentorica

 

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.