PETI DAN

Po slovesnem zaključku v domu smo se odpravili na enourni sprehod do Ptuja, ki velja za najstarejše mesto pri nas. V parku smo se okrepčali, nato pa z mostu čez mogočno reko Dravo uživali ob pogledu na grad, do katerega smo prišli po zgodovinskih mestnih ulicah. V gradu smo si ogledali zanimivo in bogato notranjost, sprevod tradicionalnih pustnih mask, zbirko glasbil in orožarno. Vrnili smo se v dom, kjer smo imeli še zadnje kosilo. Sledilo je slovo in vožnja v Komendo.

 

ČETRTI DAN

Prebudili smo se v oblačno jutro, a to ni spremenilo našega razpoloženja in vsi smo se razveselili novih dogodivščin, načrtovanih za ta dan. Učenci 7. A smo spoznavali svet konj, jih skrtačili in tudi jahali, učenci 7. C pa s kolesi k Dravi – čakala nas je namreč plovba z zmajskimi čolni po rečni gladini. Doživetje vseh je bilo popolno! Po povratku smo se okrepili z okusnim kosilom in že nestrpno pričakujemo popoldanske aktivnosti – učenci 7. A se bomo preizkusili v kulinaričnih spretnostih, učenci 7. C pa se bomo udeležili kurentove delavnice. Veselimo pa se tudi že večernega programa, kjer bomo razporejeni v posamezne skupine pokazali svoje znanje, sposobnosti in spretnosti.

Čas tabora se počasi bliža h koncu. Še malo, pa bo tukaj petek – dan, ko se vrnemo v Komendo.

TRETJI DAN

Današnje jutro je obljubljalo lepo vreme. Sončno dopoldne in krajši del popoldneva smo učenci 7. A in 7. C namenili spoznavanju ptujskega akumulacijskega jezera – v njegovi bližini smo izvedli tri naravoslovne delavnice. Po daljšem pohodu do izbranega cilja in nato še do doma se je prileglo ponovno zelo okusno pripravljeno kosilo. Po krajšem oddihu smo učenci 7. C popoldanski čas izkoristili za spoznavanje nižinskega travnika, učenci 7. A pa smo se preizkusili v športnem plezanju. Zvečer si bomo učenci 7. C ogledali film, učenci 7. A pa bomo čas pred večerjo izkoristili za druženje ob športnih dejavnostih.

 

PRVI DAN

Srečni in polni pričakovanj smo prispeli v dom Štrk na Ptujskem polju, kjer smo se razporedili po sobah. Na uvodnem sestanku smo spoznali pravila, ki se jih moramo držati v dneh tabora. Po okusnem kosilu smo se učenci 7. A učili o nižinskem travniku ter v okolici doma iskali tipične rastline in živali, učenci 7. C pa smo se preizkusili v plezanju na umetni steni. Medtem se je zjasnilo in po okusni večerji smo dan sklenili z večernim pohodom po poljskih poteh.

DRUGI DAN

Po slovenskem tradicionalnem zajtrku smo se učenci 7. C odpravili h konjem KK Jezero, učenci 7. A pa smo s kolesi preko polj prišli do Ptujskega jezera, kjer smo z zmajskih čolnov spoznavali reko Dravo. Po kosilu in prostem času, ki so ga obogatili športne igre, pogovor in sladoled, je ena skupina spoznavala tradicijo kurentovanja, druga pa se je preizkusila v tradicionalni ptujski peki. Večer bomo namenili ogledu filma ter športno-družabnim dejavnostim. Zadovoljni se veselimo novih spoznanj in izkušenj.

Dostopnost