Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 19. 11. 2021, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Naša šola se bo letos pridružila vseslovenski akciji priprave tradicionalnega slovenskega kosila, ki bo na jedilniku ves teden. V ta namen smo v jedilnici naredili slikovno razstavo slovenskih jedi, ki jih bodo učenci kosili v Tednu slovenske hrane.
Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk s sadjem – super dan!«.
Zajtrk bodo učenci pojedli na začetku prve ure, nato pa nadaljevali uro z učnimi vsebinami na temo sadjarstva. Ogledali si bodo krajši film o sadjarstvu in se ob PP-predstavitvi pogovorili o slovenskih vrstah sadja, njihovi pridelavi in predelavi.
Zajtrk nam bodo omogočili:
Mlekarstvo Podjed, Olševek – maslo
Kmetija Jamšek, Komenda – mleko
Čebelarstvo Starovasnik Milan, Komenda – med
Sadjarstvo Kimovec, Bukovica – jabolko
Kmetija »Pr Anžič«, Tučna – kruh