Skoči na glavno vsebino

Od 11. 11. do 17. 11 2024  na šoli obeležujemo teden slovenske hrane. V ta namen učencem v šolski kuhinji pripravljamo številne lokalne jedi posameznih slovenskih pokrajin iz lokalnih in ekoloških sestavin. Tokrat smo izbrali Pohorje, Savinjsko dolino, dolino Soče, Goriško in Vipavsko dolino, Osrednjo Slovenijo in Kozjansko. V petek zjutraj pa bomo, kot že običajno, otrokom postregli  s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

V celotnem tednu bomo izvajali tudi številne pedagoške dejavnosti s katerimi želimo otrokom približati pomen zdrave, lokalno pridelane hrane in izboljšati njihov odnos do hrane. V Sloveniji po statističnih podatkih iz leta 2022 zaradi izbirčnosti in slabega načrtovanja prehrane, v povprečju zavržemo kar enormnih 72 kg hrane na prebivalca. Prosimo, da nas pri prizadevanjih za zmanjšanje količin odpadne hrane podprete tudi starši in svoje otroke spodbudite k okušanju morda nekoliko drugačnih, a izredno kvalitetno pripravljenih lokalnih jedi v tem tednu in tudi sicer.

Letošnji projekt poteka pod sloganom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«, izvajali pa ga bomo skupaj z našimi lokalnimi dobavitelji in ob podpori ministrstva RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Vabimo Vas, da se vseslovenskemu projektu pridružite tudi doma in skuhate kakšno okusno slovensko jed. Prilagam povezavo do brošure z recepti.

https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/pobuda-za-obelezevanje-tedna-slovenske-hrane-in-knjizica-recepti-z-okusi-slovenije/

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.