Skoči na glavno vsebino

Ob začetku šolskega leta so se v šolske klopi znova vrnili naši najmlajši, nekateri pa so se na šolsko pot podali prvič. Za zagotavljanje varne poti in osveščanje o nevarnostih, ki se lahko zgodijo v prometu, moramo poskrbeti SKUPAJ – starši, šola, nadvse dobrodošla in potrebna pa je podpora širše lokalne skupnosti ter seveda vseh udeležencev v prometu.  Ob tem pozivamo: starši, pripravite svoje otroke na udeležbo v prometu, z njimi večkrat prehodite njihovo pot; vozniki, pazite nanje!

Otroci, še posebej najmlajši, so v prometu slabše vidni, prav tako pa težko predvidijo nevarne situacije. Vozila kasneje opazijo in ne znajo dobro presoditi njihove oddaljenosti ter hitrosti, prav tako težje določijo smer, iz katere prihaja zvok vozila. Njihovo ravnanje usmerjajo predvsem radovednost, čustva in dogajanje okoli njih, manj pa razum, zato morajo biti vozniki nanje vselej pozorni in jim vedno prepustiti prednost na prehodih za pešce. Obenem želimo voznike pozvati, naj med vožnjo poskrbijo, da bodo vsi potniki v vozilu pripeti z varnostnim pasom, in naj med vožnjo ne uporabljajo mobilnega telefona.

Spoštovani starši, na urah oddelčne skupnosti smo se z učenci pogovarjali tudi o prometni varnosti. Prilagamo kratko gradivo, ki vam je lahko v pomoč pri domačih pogovorih o tej temi.

Zahvaljujemo se vsem prostovoljcem, ki ob začetku šolskega leta našim šolarjem pomagate pri varnem vključevanju v promet in skrbite za njihov varen prihod v šolo ter odhod iz nje.

Iskrena hvala                                          

  • Prostovoljnemu gasilskemu društvu Moste
  • Prostovoljnemu gasilskemu društvu Križ
  • Prostovoljnemu gasilskemu društvu Komenda
  • Štipendistom Ustanove Petra Pavla Glavarja
  • Policistom ter redarjem.

Vir: https://www.avp-rs.si/na-solske-poti-se-ponovno-vracajo-otroci-poskrbimo-za-njihovo-varnost/

Prometni mentorji in ravnatelj Uroš Križanič

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.