Skoči na glavno vsebino

Spoštovani učenci in starši,

ravnokar smo s strani ministrstva prejeli obvestilo, da se je vlada zaradi slabe epidemiološke situacije v državi odločila najmanj do 18. 1. 2021 podaljšati odlok o prepovedi zbiranja v šolah. To pomeni, da bo za vse učence naše šole tudi v naslednjem tednu delo potekalo na daljavo.

Spoštovani učenci, najbrž nikomur izmed vas ni prav preprosto slediti učnemu programu, opravljati vse predpisane naloge in vaje ter se samostojno ob različnih gradivih poučevati o novih vsebinah. Verjetno se vsakodnevno sprašujete: Ali res že moram vstati? Zakaj bi opravil vse naloge, ki so naštete (itak nihče ne vidi, če česa ne zapišem)? Vsaj sem in tja vas prešine misel, da katere izmed nalog, ki je ni treba poslati učiteljem, ne bi naredili. Ali pa spustite tisto, ki je ne znate takoj rešiti. Tole učenje preko računalnikov se res že dolgo vleče, zagotovo predolgo. Vendar vztrajajte, saj se vam bo trud poplačal. Vsaka naloga, ki je najprej ne znate, pa se vanjo poglobite, pobrskate za razlago in jo samostojno rešite, je vredna več kot tiste, pri katerih pravilno rešitev opazite že na prvi pogled. Naloga, ki od vas zahteva naporno razmišljanje in pisanje, v vaših možganih pušča globlje sledi, ki jih je težko izbrisati – razmišljali boste vedno hitreje in bolj celostno. Samodisciplina, ki jo z vašo trdno voljo (no, najbrž tudi z odločnostjo vaših staršev) vsak dan znova vzpostavljate, da opravite vse dnevne zadolžitve, bo pomembna veščina v nadaljnjem šolanju, tudi pri poklicnem delovanju in vsakodnevnem življenju. Ali pa tudi ne – če se hitro prepustite trenutnemu udobju, če vas zjutraj zavede toplina postelje, če se zvezkom in knjigam na daleč izognete ali če naloge opravite s prepisovanjem rešitev.

Učitelji sproti beležijo, koliko od zastavljenih ciljev in standardov vam je z oddanimi nalogami in sodelovanjem na konferencah uspelo doseči. Spremljajo vaš napredek – potrudite se, da jim boste s svojimi zapisi in rešitvami dokazali svoje znanje in ustvarjalno razmišljanje. Poskrbite, da vam ob povratku v šolo ne bodo ostale neopravljene zadolžitve, zaradi katerih bi se namesto veselja v vaša srca naselila skrb, kako boste nadoknadili zamujeno. Učitelji so vam na voljo – če se vam kje zatakne, jih preko teamsov poprosite za pomoč. Če imate težave, se lahko obrnete tudi na svetovalno delavko, pomočnici ravnateljice ali ravnateljico. Bodite pogumni in odločni – čeprav vam je vzeta običajna sedanjost, si ne pustite vzeti vaše prihodnosti.

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.