18. novembra 2022 bomo praznovali dan slovenske hrane in izvedli že dvanajsti Tradicionalni slovenski zajtrk.

Osrednja tema, ki jo bomo tokrat posebej izpostavili, je mleko in mlečni izdelki. K uživanju mlečnih izdelkov spodbujamo tudi z letošnjim sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«

Na OŠ Komenda Moste smo slovenski prehrani letos namenili kar cel teden. Učenkam in učencem v šolskih kuhinjah vsak dan pripravljamo tradicionalne slovenske jedi različnih slovenskih pokrajin, ki smo jih predstavili tudi na panojih ob vstopu v šolo.

Zajtrk bodo učenci pojedli v petek na začetku prve šolske ure, nato pa nadaljevali z učnimi vsebinami na temo mleko in mlečni izdelki.

Zajtrk nam bodo omogočili:

Mlekarstvo Podjed, Olševek – maslo

Kmetija Jamšek, Komenda – mleko

Čebelarstvo Starovasnik Milan, Komenda – med

Sadjarstvo Kimovec, Bukovica – jabolko

Kmetija »Pr Anžič«, Tučna – kruh

Za starše bomo v prihodnjih dneh na spletni strani šole objavili analizo vprašalnika o šolski prehrani za učenke in učence, kjer smo poseben pomen namenili raziskovanju prehranskih navad naših otrok, zlasti uživanju zajtrka in njegovemu vplivu na učni uspeh. Vabljeni k ogledu.

Dostopnost