Skoči na glavno vsebino

18. novembra 2022 bomo praznovali dan slovenske hrane in izvedli že dvanajsti Tradicionalni slovenski zajtrk.

Osrednja tema, ki jo bomo tokrat posebej izpostavili, je mleko in mlečni izdelki. K uživanju mlečnih izdelkov spodbujamo tudi z letošnjim sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«

Na OŠ Komenda Moste smo slovenski prehrani letos namenili kar cel teden. Učenkam in učencem v šolskih kuhinjah vsak dan pripravljamo tradicionalne slovenske jedi različnih slovenskih pokrajin, ki smo jih predstavili tudi na panojih ob vstopu v šolo.

Zajtrk bodo učenci pojedli v petek na začetku prve šolske ure, nato pa nadaljevali z učnimi vsebinami na temo mleko in mlečni izdelki.

Zajtrk nam bodo omogočili:

Mlekarstvo Podjed, Olševek – maslo

Kmetija Jamšek, Komenda – mleko

Čebelarstvo Starovasnik Milan, Komenda – med

Sadjarstvo Kimovec, Bukovica – jabolko

Kmetija »Pr Anžič«, Tučna – kruh

Za starše bomo v prihodnjih dneh na spletni strani šole objavili analizo vprašalnika o šolski prehrani za učenke in učence, kjer smo poseben pomen namenili raziskovanju prehranskih navad naših otrok, zlasti uživanju zajtrka in njegovemu vplivu na učni uspeh. Vabljeni k ogledu.

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.