Skoči na glavno vsebino

Učenci 2. a so tekom lanskega celotnega šolskega leta (v 1. razredu) pridno sodelovali pri projektu Pasavček in tako skozi vse leto uresničevali njegovo geslo: “Red je vedno pas pripet.”

Za nagrado za vloženi trud so 3. 10 2022 obiskali Minicity, kjer je Agencija RS za varnost v prometu, kot nosilka projekta, organizirala brezplačne delavnice na temo prometne varnosti. Učenci so ob začetku obiska skupaj z ostalimi obiskovalci najprej zaplesali, nato pa so v manjših skupinah pod vodstvom animatorjev obiskali različne dejavnosti o prometni varnosti. Med drugim so si ogledali lutkovno predstavo, v kateri so bila predstavljena pravila varnega vedenja v prometu, preizkusili so se v vožnji s skirojem, kjer je bila predstavljena primerna oprema pri vožnji s skirojem in prometna pravila, ki jih je pri tem potrebno upoštevati, ob koncu vožnje so dobili tudi posebno “izkaznico” za vožnjo s skirojem. Tekom interaktivne delavnice so ponovili pomen prometnih znakov in odsevnih teles ter kako se pravilno pripenja z varnostnim pasom v vozilu, kar so tudi pridno ponovili med samo vožnjo z avtobusom nazaj proti šoli. Manjkala ni niti družabna igra z naslovom Pasavček, animatorji pa so med samimi dejavnostmi poskrbeli tudi za gibanje na posebnem prometnem poligonu. 

Za konec so učenci polni lepih vtisov, pridobljenega novega in osveženega prometnega znanja zapustili Minicity, vsak z novim odsevnim trakom in zgibanko z naslovom Bodi (pre)viden. Poročali so, da so na ponujenih dejavnostih uživali in da bi jih z vesejlem ponovno obiskali.  

 

Sabina Pančur, koordinatorka projekta Pasavček 

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.