Skoči na glavno vsebino

TEDEN PISANJA Z ROKO

Ob prihajajočem slovenskem kulturnem prazniku smo učenci in učitelji OŠ Komenda Moste počastili delo znanega slovenskega pesnika, kritika, esejista, urednika, literarnega zgodovinarja in prevajalca Nika Grafenauerja, ki je 5. decembra 2020 dopolnil 80 let.

Ker je v času od 18. do 22. 1. 2021 potekal Teden pisanja z roko, smo si izbrali eno izmed Grafenauerjevih pesmi in jo zapisali na roke, marsikdo pa je pesem opremil tudi z ilustracijo. Ob Tednu pisanja z roko smo se veliko pogovarjali tudi o pomenu pisanja z roko.

Zbrana dela smo na ogled postavili v virtualno galerijo. Da je sprehod po galeriji bolj pristen, je poskrbela učiteljica Marjeta Čimžar s klavirsko spremljavo.

Vabimo vas, da vstopite v galerijo in si ogledate izbrana dela Nika Grafenauerja, napisana z roko učencev in učiteljev OŠ Komenda Moste. Med deli se skriva 8 rokopisov učiteljev. Opremljeni so z malo sliko Pedenjpeda. Kliknite na sliko rokopisa in sledite namigu.

Povezava do virtualne galerije: https://www.artsteps.com/view/600c6d50967ca43a037e1e6e?currentUser

Lep ogled želimo.

Razstavo pripravila: Mateja Kruhar

 

 

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.