Spoštovani starši,

vlada RS je sledila predlogu strokovne skupine in se odločila za zaprtje države od četrtka, 1. 4. 2021, do vključno nedelje, 11. 4. 2021.

V tem obdobju bo po besedah ministrice Simone Kustec izobraževanje spet potekalo na daljavo. Izjemoma bo šola odprta le za učence prvega triletja, ki bodo potrebovali nujno varstvo. Učenci so do nujnega varstva upravičeni (citirano z ministrske strani), če sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), tj. v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji ter zaposleni v poklicnih gasilskih enotah. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.

Zgoraj omenjene starše učencev prvega triletja naprošam, da mi do torka, 30. 3. 2021, do 19. ure, pošljete e-sporočilo, če potrebujete nujno varstvo za otroka. V sporočilu prosim zapišite, od kdaj do kdaj (med 7.00 in 16.00) potrebujete varstvo. Sporočilo lako pošljete kot odgovor na poslano sporočilo v eAsistentu ali na spletni naslov bizant.barbara@oskomenda-moste.si.

Varstvo bo za vse učence prvega triletja organizirano v šoli v Mostah.

Dostopnost