Drage učenke in učenci, spoštovani starši, 

vsak čas se bodo iztekli sproščeni poletni dnevi, ki smo jih ob koncu šolskega leta tako nestrpno pričakovali. Prinesli so pravo olajšanje, saj naš vsakdan ni bil tako strogo prepleten z različnimi ukrepi in pravili, s katerimi smo 10 mesecev skušali varovati svoje zdravje in zdravje ljudi okoli nas. Za magično poletje so poskrbeli naši športniki, s katerimi je dihala vsa država – mala Komenda se je že drugič ponosno dvignila na najvišje stopničke prestižnega Toura, Tadej Pogačar je ob tem posegel še po olimpijski medalji. Žlahtnih odličij in izjemnih uspehov pa se je poleg našega kraja veselilo še veliko drugih slovenskih naselij, vsa država. Ponosni in prežeti s temi uspehi vstopamo v novo šolsko leto – prepletli jih bomo z našo ustvarjalnostjo in jih povezali z rednimi učnimi vsebinami. Poletje nas navdaja z optimizmom, da turbulentnemu letu vzponov in padcev sledi – zmaga. 

Še vedno se navajamo na novo resničnost in tako učenci kot zaposleni hrepenimo po pretekli običajnosti. Nove razmere smo izkoristili in z računalniki, ki smo jih kupili za šolanje na daljavo, opremili učilnico v Mostah, tako da bo digitalno opismenjevanje najmlajših lažje potekalo.  Srčno upamo, da bodo ti računalniki celo leto uporabljani v šoli.  Za čim varneje izobraževanje bomo morali tudi letos na obeh enotah upoštevati dogovorjena pravila – le tako bomo nevidnemu sovražniku preprečili neovirano širjenje v domove šolskih udeležencev.  

Kljub nezavidljivim napovedim in težkim zdravstvenim razmeram je pred nami še eno leto priložnosti – priložnosti rasti v znanju, socialnih veščinah, računalniških spretnostih,  skrbi zase in za druge …  Življenje vedno najde pot – navzven v utesnjenih razmerah, a v mladih možganih vre, v njih se rojevajo nove in nove ideje, učenci izkoristijo prostor, ki jim ga namenimo. Ne pustijo se ukalupiti in prav je tako, odrasli pa jim moramo pomagati pri razvijanju notranjega kompasa ter poguma, da bodo znali in zmogli veslati k lastnim vrednotam.  

Dragi učenci, spoštovani starši in zaposleni, želim nam, da bi v letošnjem šolskem letu znali in zmogli prisluhniti sebi in drugim. Opremimo se s strpnostjo, ustvarjalnostjo in delavnostjo – vse skupaj pa v največji možni meri povežimo z gibanjem, saj je skrb za telo ne glede na starost ključen dolgoročen dejavnik dobrega počutja. Vsem skupaj želim uspešen skok v šolsko leto, čim več osvojenih etapnih ciljev, po maratonskem teku (in osvojenih bonifikacijskih točkah) pa udaren sprint v zaključku in nasmeh zmagovalcev za ciljno črto.      

Barbara Janežič Bizant, ravnateljica 

Dostopnost