Skoči na glavno vsebino

Drugošolci smo imeli posebno priložnost, da smo lahko spoznali športnike invalide. 

Zveza za šport invalidov Slovenije v sodelovanju s Športnim društvom Invalid Ljubljana so nam namreč prišli predstavit paralimpijske športe – košarka na vozičkih, boccia, golbal za slepe (žoga z zvončkom), odbojka sede in poligon z vozički. Učenci so bili razdeljeni na manjše skupine, da so se lahko vsi preizkusili v različnih športih. Začetek je bil težak, saj so bile okoliščine drugačne, kot smo vajeni (voziček, preveza čez oči), a vsaka naslednja minuta nas je naučila nekaj novega. 

Predstavili so nam tudi paralimpijske igre ter življenjsko zgodbo para športnika, ki se je pri 14 letih poškodoval na smučanju in od takrat je na vozičku. Predstavil nam je, kako se je poškodoval, kako je potekala rehabilitacija in kako se je ponovno posvetil športu. Postavil je svetovni rekord v plavanju. 

Zagotovo je to dan, ki nam bo ostal v spominu. Iz prve roke smo izvedeli, kako pomembno je zdravje, kako malo je včasih potrebno, da se nam razblinijo naše sanje, če se nam zgodi nesreča. In če kdaj, smo na tem srečanju videli, kaj pomeni vztrajnost, zanos, kaj pomeni, da slediš svojim sanjam, kaj pomeni trdo delo in da se vse da, če le imaš v sebi pozitivno energijo. Za otroke so bili športniki invalidi kot super junaki. Oni zmorejo.  

 Učenci in učiteljice drugih razredov 

 

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.