Skoči na glavno vsebino

24. 12., na zadnji dan pred božično-novoletnimi prazniki, nas je obiskal dvakratni zmagovalec Tour de France, zmagovalec številnih enodnevnih klasik, nosilec bronaste olimpijske medalje in nekdanji učenec naše šole Tadej Pogačar!

Učenci devetih smo imeli privilegij in smo si lahko njegov obisk ogledali v živo v telovadnici. Tadeja in njegovo dekle Urško smo pričakali z aplavzom, kot se za najboljšega kolesarja na svetu tudi spodobi. Član ekipe UAE in slovenski reprezentant nam je med drugim v izjemno zanimivem pogovoru povedal, da se je največ zanimivega v šoli zgodilo med odmorom in v telovadniciJ, kaj počne v prostem času in s kom ga preživlja, katera je njegova najljubša slovenska kolesarska pot in na kam v Sloveniji bi si želel, da bi speljali cesto.

Veliko novega smo izvedeli tudi o ženskem kolesarstvu, saj je njegova zaročenka Urška Žigart uspešna slovenska kolesarka.

Po pogovoru so se nam predstavili tudi športniki naše šele. Ob glasbi so nam športno vzdušje pričarali nogometaši, košarkarji, odbojkarji, plesalca in boksarji.

Sledil je najbolj svečan dogodek, ko je Tadej naši šoli podaril melo majico, ki jo na Tour de France prejme najuspešnejši mladi kolesar. Ga. ravnateljica mu je obljubila, da jo bomo dali v okvir in postavili na častno mesto na šoli.

Po koncu je z veseljem dovolil, da se fotografiramo z njim, in potrpežljivo dajal avtograme.

Prireditev mi je bila zelo všeč, saj nas je doletela velika čast, da nas je obiskal Tadej Pogačar, najboljši kolesar na svetu in ponosni Komendčan. Tudi mi smo ponosni nanj!

Hana, 9. r.

 

V petek, 24. 12., smo imeli devetošolci časi, da smo lahko sodelovali na prireditvi, katere glavni gost je bil kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar! Ostali učenci naše šolo pa so jo spremljali v neposrednem prenosu v razredih. Najprej so v telovadnico stopili Tadejevi starši in njegov prvi trener, nato sta vstopila Tadej in njegova zaročenka Urška.

Teden dni prej smo učenci lahko oddali svoje predloge, kaj bi ju vprašali. Najzanimivejša so postavili gostoma in zaslišal sem tudi svoje: »Kateri so vaši najlepši spomini na osnovno šolo?«

Po pogovoru so dobili priložnost nastopa tudi naši športniki. Košarkarji so izvajali napade in proste mete, nogometaši so vodili žogo po dvorani, videli smo točko učenke, ki trenira ritmično gimnastiko, plesalca hiphopa in odbojkarje.

Tadej nam je podaril eno izmed svojih majic, ki si jo je prikolesaril na dirki po Franciji.

Prireditev je bila zagotovo moja najljubša doslej!

Oskar, 9. r.

 

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.