Skoči na glavno vsebino

Spoštovani učenci, starši, prijatelji, poslovni partnerji, občani,

spet se sučemo v času pričakovanj, prijaznosti, prazničnega vznemirjenja …Verjamem, da je to za mnoge izmed vas najlepši čas v letu, saj praznike preživite v toplini svojih domov, obkroženi z naklonjenostjo najdražjih oseb. Ko bi le vsem bilo lepo.

Za nami je praznično leto 2021, v katerem je naša država dopolnila okroglih 30 let. Najlepša darila so ji izročili športniki z velikimi uspehi, nekaj izmed največjih ji je poklonil naš občan, ki je še pred kratkim obiskoval naši dve stavbi, Tadej Pogačar. Že drugič je najhitreje vrtel pedala na francoski kraljici kolesarskih tekem, rumeni majici pa je pridal še olimpijsko odličje. Osnovno šolo je zapustil, kot vsak izmed nas, poln želja in upov, ne vedoč, kam ga bo popeljalo življenje. Trdo je garal, osredotočen na svoje cilje, vanje je ob trdni podpori družine in okolja vnesel veliko časa, premišljevanja, energije, modrosti – s tem pa naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da doseže velike uspehe. Danes žanje sadove za leta prizadevanj, mi pa smo nanj neizmerno ponosni in veseli, da v svetovni slavi ni pozabil na svoje korenine.

Tako kot na Tadeja, država čaka tudi na nas vse, kakšna darila ji bomo poklonili – ne potrebuje mnogih odličij in vrhunskih dosežkov, radosti se naših nasmehov in prijaznosti, tega, da pomagamo drug drugemu, smo prijatelji in zavezniki v življenju, da se med seboj ne prepiramo, da učenci radovedno spremljate pouk in pridobivate veliko znanja, ki ga boste kasneje lahko uporabili. Ceni, da skrbimo za naše okolje, le tako bo lahko ostala kvaliteten dom tudi za naslednje rodove. Prav vsak izmed nas lahko vsak dan stori mnogo lepih stvari – takšni so vitezi dobrih del naše šole, ki ne zamujajo priložnosti za dobrodelnost. Graditi moramo trdno skupnost in ostati razumevajoči. Vem, da imamo viteških otrok na šoli veliko več, kot jih šteje uradna skupina – zato gre zasluga predvsem staršem, ki svoje otroke vzgajate tudi v sočutju in skrbi za druge.

V letu, ki se izteka, pa ni bilo vse samo lepo … nekaterih se je v tem letu dotaknila bolezen, zaradi katere se je tudi utrip šole bistveno spremenil. Dvoletno prilagajanje življenja nevidnemu sovražniku je pustilo sledi – tudi vi, osnovnošolci, ste se znašli v doslej nepoznanih občutjih tesnobe, strahu, morda osamljenosti … Povabim vas, da o svojih težavah in strahovih spregovorite, poiščite si koga, ki mu lahko zaupate – svetovalno delavko, razrednika, učitelja ali prijatelje. Veste, vsako breme je lažje, če ga nosi ves oseb.

In že stojimo na pragu novega leta, radovedno razmišljamo o tem, s čim nas bo presenetilo. Želimo vam čim manj skrbi, čim več topline in sočutja, telesnega in duševnega zdravja ter trdne povezanosti, pri šolskem delu in ostalih aktivnostih pa takšne dosežke, da boste ponosni nase.

Srečno 2022.

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.