Spoštovani starši in učenci,

v ponedeljek, 1. 3., nadaljujemo s poukom na način, kot smo ga izvajali v tednu pred počitnicami. V zadnjem času nas obveščate o posameznih okužbah, zato vas zares naprošamo, da v šolo pošiljate le popolnoma zdrave učence (če učenec kašlja ali kiha, smrka, ga pečejo oči ali je neobičajno utrujen, se slabo počuti, naj ostane doma). Večina učencev, pri katerih so do sedaj potrdili okužbo, se je srečala s podobno neizrazitimi simptomi. Dlje časa, ko je okužen učenec v oddelku, več možnosti je za prenos okužbe.

Močno si želimo, da bi pouk za vse oddelke lahko izpeljali v šolskih prostorih, saj se tam nakvalitetneje predaja znanje. Zato je v tem času pomembno, da ste zelo pozorni na zdravstveno stanje svojih otrok, in jih prej, kot smo bili vajeni, zadržite doma. Kljub vsemu pa lahko pride tudi do kakšne okužbe v oddelku – v tem primeru vas bomo poklicali in vas seznanili s potrebnimi ukrepi. Starše prosimo še, da šolo (razrednika/vodstvo: bizant.barbara@oskomenda-moste.si) seznanite z morebitno okužbo vašega otroka oz. z njegovo odsotnostjo zaradi odrejene karantene, saj mora šola v takšnih primerih izvesti določene postopke.

Iz zadnje okrožnice razberemo še nasvet, da učenci svoje zdravje znotraj oddelka dodatno lahko zaščitijo z nošenjem maske tudi v matični učilnici (nekateri to že počno). Uporaba maske za učence v matični učilnici ni nujna, je pa priporočljiva.

Hvala vsem, ki se vedete odgovorno – upoštevate priporočila o čim manj stikih, higienska priporočila in držite medosebno razdaljo, ki pozorno spremljate zdravstveno stanje svojih otrok in nas obveščate o stanju okužb. Skupaj nam bo uspelo prebroditi to težavno obdobje.

Želimo vam lepe in dobro izkoriščene zadnje počitniške dni.

Barbara Janežič Bizant, ravnateljica

Dostopnost