Skoči na glavno vsebino
Polni krasnih vtisov se vračamo iz udeležbe na evropskih kvalifikacijah za veliki finale tekmovanja iz znanja angleščine. Slovenske barve sta poleg še dveh učenk iz Žužemberka zastopali Hijacinta Strgar iz 7.b in Špela Ana Bremšak iz 8.a. Zelo smo ponosni že na njuno uvrstitev na tekmovanje, saj se je uvodnih selekcijskih izborov v Evropi udeležilo skoraj 30.000 učencev.

Tekmovanje je potekalo v prijetnem letoviškem mestecu Lido di Jesolo pri Benetkah, kjer smo uživali v poletnem morskem vzdušju na peščeni obali. Tja smo prispelo že v torek, ko smo predvsem spoznavali kraj in druge udeležence. V sredo je sledilo tekmovanje, nato pa še različne družabne aktivnosti. Dan smo okronali z razglasitvijo rezultatov, kjer je Špela dosegla odlično tretje mesto v svoji kategoriji.

Domov poleg lepih spominov prinašamo še naše neuradne maskotice – žabice, ob tem pa še enkrat čestitamo Emily Kuhar, ki se je z odličnim rezultatom v polfinalnem izboru uvrstila direktno v jesenski finale.

Prispevek pripravila: Nina Jerončič

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.