Skoči na glavno vsebino
logotip dogodka

Od 20. do 26. marca 2023 bo po vsem svetu že enajstič potekala svetovna akcija ozaveščanja o pomenu finančnega izobraževanja in finančni pismenosti otrok in mladostnikov Global Money Week (GMW), ki smo ga v Sloveniji poimenovali Svetovni teden izobraževanja o financah. Vsako leto se v tednu izobraževanja o financah po vsem svetu odvijajo različni dogodki na temo neodvisnega finančnega izobraževanja in nujnosti finančne pismenosti otrok in mladostnikov.

Finančna pismenost in finančno izobraževanje se poleg drugih tematik vsebinsko dotikata tudi varčnega ravnanja z viri, kot so denar, dobrine, hrana, voda in drugo. Zato so v osnovni šoli vsebine finančnega izobraževanja vključene v različne predmete, z vidika finančnega izobraževanja pa ima pomembnejšo vlogo predmet gospodinjstvo v petem razredu, kjer rokovanju z denarjem in ozaveščanju potrošnika namenimo nekaj več ur.

Za učence zadnje triade pa v času Svetovnega tedna izobraževanja o financah po Priročniku za učitelje finančnega opismenjevanja za mlade v avli šoli pripravljamo razstavo na temo 12 FINANČNIH LEKCIJ ZA MLADE, PREDEN GREDO OD DOMA. Vabljeni k ogledu.

Mojca Bukovnik

teden finančnega opismenjevanja
Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.