Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 19.6. 2023, smo pri interesni dejavnosti eTwinning postavili češnjico na torti celoletnega dela – prek videokonference smo izvedli srečanje z vrstniki iz šole IES Virgen del Campo iz kraja Cañete de las Torres v Španiji.

S šolo smo sicer navezali stik že decembra, ko smo se odločili za sodelovanje pri pripravi projekta Erasmus+. Ker je bil naš projekt z naslovom “CriticAlly: Opolnomočimo učence in učitelje za kritično razmišljanje in evropsko sodelovanje” na razpisu akcije KA122 uspešen, se že iskreno veselimo mobilnosti skupine 12 učencev k našim španskim partnerjem in seveda tudi njihovega obiska pri nas.

Kot predpripravo na projekt, ki ga bomo postavili tudi na platformi eTwinning, smo že letos izvajali dejavnosti za predstavljanje naše države in šole. Pri enournem spletnem srečanju obeh šol so se sodelujoči drug drugemu predstavili in izmenjali informacije o tem, kaj jih veseli, kaj dela našo šolo, kraj in državo posebno in kako želimo sodelovati v prihodnjem šolskem letu. Ob zaključku, da se pri Erasmus+ projektu nadejamo mnogih novih izkušenj in znanj, se z veseljem oziramo na prihodnje šolsko leto, ko bomo za projekt še zares zavihali rokave.

Avtorica prispevka: Nina Jerončič

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.