Spoštovani starši in učenci,

naši najmlajši učenci se jutri končno vračajo v šolske klopi. Z veseljem jih pričakujemo, da bomo ‘v živo’ prenašali znanje, utrjevali snov in krepili veščine, se skupaj tudi gibali in se učili življenja v družbi.

A pri povratku se bomo vsi – učitelji, učenci in starši – morali držati mnogih priporočil, s katerimi želimo doseči, da bi pouk v nadaljevanju potekal v šolskih učilnicah. Učenci bodo omejeni na svoje ‘mehurčke’, v katerih bodo preživeli celoten čas v šoli in tudi na zunanjih površinah. Pri gibanju po skupnih prostorih šole bo nujna uporabe zaščitne maske, kar bodo pregledovali tudi šolski inšpektorji. Učenci bodo morali vzdrževati razdaljo (predvsem med različnimi ‘mehurčki’), po šoli se bodo gibali po označenih poteh.

Spoštovani starši, prosimo vas za sodelovanje. V šoli bomo veliko energije vložili v preprečevanje druženja med učenci različnih oddelkov, ker ne želimo omogočiti širjenja okužb in ker bi radi ob morebitnem pojavu okužbe karanteno odredili čim manj osebam. Zato prosimo tudi vas, da pri odhodu iz šole z otrokom čim hitreje zapustite šolski prostor in se ne družite z drugimi starši in otroki, stikov otrok izven mehurčka naj bo čim manj. Vsak dodaten stik predstavlja tveganje za celo skupino, izkušnje pouka v razredu pa enakovredno zares ne more nadomestiti nobena šola na daljavo. Če si bomo vsi skupaj prizadevali za spoštovanje omejevalnih ukrepov, če bomo s svojim zgledom otrokom sporočali, da je šolanje v učilnici velika vrednota, za katero se splača prilagoditi in upoštevati pravila, nam morda uspe obvladati virusno tveganje, predvsem pa bomo tako učencem omogočili neposredne izkušnje raznovrstnega učenja v interakciji z učiteljem. Omogočimo našim otrokom stik s sovrstniki, za katerega so bili v zadnjih mesecih prikrajšani. To bomo zmogli le, če si bomo vsi prizadevali za isti cilj.

Dostopnost