Spremenjen datum novembrskih govorilnih ur v Mostah in vabilo na predavanji PASTI IN ZLORABE INTERNETA

Spoštovani starši učencev OŠ Komenda Moste,

virtualni svet nam poleg številnih prednosti prinaša tudi težave, postal je eden izmed priročnih kanalov za kriminalne dejavnosti, najbolj ranljivi pa so otroci in mladostniki, ki so na ta način pogosto žrtve kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost. V sredo, 6. novembra, vas ob 16.30 vabimo v jedilnico šole v Mostah na predavanje z naslovom PASTI IN ZLORABE INTERNETA (pred govorilnimi urami, ki smo jih prestavili s 5. 11.),

podobna izvedba pa bo tudi v jedilnici šole v Komendi v torek, 12. 11., ob 16.30 uri. Po predavanju bodo v obeh enotah šole govorilne ure (torej v šoli v Mostah 6. 11. ob 17.30, v šoli v Komendi pa 12. 11. ob 17.30, razen če se z razrednikom dogovorite drugače).

Primož Podbelšek je višji kriminalist specialist I in nam bo predstavil realno stanje, kako zelo so mladi vpeti v tehnologijo, kako starši nimajo vpogleda v virtualno življenje svojih otrok in kako v večini primerov niti ne vedo, da so žrtve nedovoljenih dejanj. Naš sogovornik je tudi dober poznavalec področja medvrstniškega nasilja, dogodek pa bo tudi priložnost, da mu zastavite kakšno vprašanje.

Vljudno vabljeni.

Ta vnos je bil objavljen v Domov, Obvestila. Zaznamek za trajno povezavo.