Šolsko tekmovanje v konstruiranju z lego gradniki

Letošnje šolsko tekmovanje v konstruiranju z lego gradniki je potekalo meseca marca v šoli v Mostah za učence od 1. do 3. razreda in v šoli v Komendi za učence 4. in 5. razreda. Možnost udeležbe so imeli učenci, ki so redno obiskovali lego krožek. Učenci so se preizkusili v sestavljanju zmaja (1. razred), dinozavra (2. razred), avtodoma (3. razred) in reševalnega hidroplana (4. in 5. razred).

Tekmovalci so pod budnim očesom strokovne komisije reševali postavljen problem. Naloga komisije, da iz vsake skupine izbere najboljši model, je bila vse prej kot lahka.

Rezultati tekmovanja

Prvo mesto na šolskem tekmovanju v konstruiranju z lego gradniki so v posameznih kategorijah dosegli naslednji učenci: med prvošolci Simon Mihelčič (mentorica: Sonja Podboršek), drugošolec Svit Drobnič (mentorica Polona Osolnik), tretješolec  Tristan Rozman (mentorica Polona Osolnik), četrtošolec Dorian Petrič (mentorica Bernarda Zorman) in petošolec David Vrhovnik (mentorica Bernarda Zorman).

Vsi imenovani učenci so se z odlično opravljenimi nalogami uvrstili na regijsko tekmovanje v konstruktorstvu, ki bo 5. aprila na Osnovni šoli Franceta Prešerna v Kranju.

Vsem učencem iskreno čestitamo.

       

Ta vnos je bil objavljen v Domov, Ponosni smo. Zaznamek za trajno povezavo.