Načrt šolskih poti

Učenci prihajajo v šolo peš, s kolesi, s šolskim kombijem ali se pripeljejo s starši. Pešci naj hodijo po pločnikih ali po skrajnem levem robu vozišča, v nasprotni smeri kot poteka promet. Kolesarji naj vozijo ob skrajnem desnem robu vozišča in naj uporabljajo zaščitno čelado. Do 18. leta je uporaba čelade obvezna. Učenci, ki se vozijo s šolskim kombijem, naj bodo še posebej pozorni pri čakanju na kombi, pri vstopanju nanj in izstopanju ter na primerno vedenje v kombiju. Z motornimi kolesi, rolerji in rolkami je v šolo prepovedano prihajati. V šoli bodo za učence 5. razredov organizirani kolesarski izpiti. Za učence 6. in 7. razreda je zaradi varnosti priporočljivo nošenje odsevnih brezrokavnikov.

Šola ima izdelan načrt šolskih poti v digitalni obliki. Digitalni načrti šolskih poti so za šolo v  Komendi in za šolo v Mostah preneseni v aplikacijo Lilly&Val in so vidni vsem, ki se bodo na pametnih telefonih registrirali kot uporabniki. Prav tako so na spletu naložene datoteke za pregled na računalniku v Google Earth.

V prilogi so navodila za namestitev aplikacije Lilly&Val na pametne telefone in za pregled digitalnega načrta šolskih poti v aplikaciji GoogleEarth. Navodila vsebujejo vse potrebne povezave, ki s klikom omogočajo dostop do namestitve aplikacije na pametni telefon oziroma do ustrezne datoteke na GoogleEarthu. Navodila so ločena za šolo v  Komendi in za šolo v Mostah. Objavljena so na spletni strani šole poleg načrta šolskih poti.

Pregled na GoogleEarth za:
šolo v  Komendi
šolo v Mostah

Bernarda Hozjan

 

 

Ta vnos je bil objavljen v Domov. Zaznamek za trajno povezavo.