Haya Veinhandl Obaid državna prvakinja v judu

V soboto, 11. 5., je v Ljutomeru potekalo Državno prvenstvo v judu za mlajše dečke in mlajše deklice U12. Od 14 tekmovalk in tekmovalcev Judo kluba Komenda se jih je kar 10 uvrstilo med najboljše tri v državi. Najboljša in nepremagana izmed vse konkurence pa sta bila član kluba ŽIGA PAHOR in učenka naše šole HAYA VEINHANDL OBAID, ki sta postala državna prvaka 2019. Tako so med 31 klubi in 200 tekmovalci zasedli 1. mesto po številu osvojenih medalj in ekipno 5. mesto po seštevku točkovanja Judo zveze Slovenije.

Odlično in hrabro so se borili tudi ostali tekmovalci, kar 8 se jih je po težki poti in zahtevnih borbah uspelo prebiti na 3. mesto, med drugimi tudi četrtošolcu Karimu Veinhandlu.

Na letošnje državno prvenstvo U12 so  judoisti odšli odlično pripravljeni, k čemur so pripomogle tudi prvomajske judo priprave, ki jih je Judo klub Komenda organiziral v Termah Olimia, treninge pa je vodil slovenski olimpijec in medalist na Evropskih igrah leta 2009, Aljaž Sedej. Za letos so z državnimi prvenstvi zaključili, kmalu jih čaka še polaganje pasov. Glede na to, da je bila večina tekmovalcev leto mlajša v svoji kategoriji in so že stali na stopničkah, si klub v prihodnji sezoni želi še več državnih prvakov.

(Rezultate in prispevek smo povzeli po članku Katarine Kumer.)

Odličnim tekovalcem in njihovim mentorjem iskrene čestitke.

Ta vnos je bil objavljen v Domov, Ponosni smo. Zaznamek za trajno povezavo.