Drugi v Libanonu – iskrene čestitke

Z odlično uvrstitvijo na državnem tekmovanju smo si člani FLL ekipe Despicable team priborili mesto na svetovnem FLL tekmovanju v Libanonu. Tekmovanje je potekalo 14., 15. in 16. junja v mestu Byblos, udeležilo pa se ga je več kot 70 ekip iz kar 46 držav.

V Libanon smo prispeli v petek, 14. 6., ob pol petih zjutraj, zato smo bili na prvi dan tekmovanja vsi močno zaspani. V prvem dnevu smo postavili stojnico in imeli poskusno tekmo z robotom. Ogledali smo si tudi čudovito staro mestno jedro in se po morju zapeljali z ladjico. Zvečer je sledila slavnostna otvoritev tekmovanja. Naslednji dan, pa se je tekmovanje uradno začelo.

Izvedli smo tri petminutne predstavitve: tehnični intervju, projekt in vrednote. Sledile so še tekme robotov. Naš robot Piško je bil rahlo pretresen po napornem potovanju, vendar mu ne moremo zameriti – kateri robot pa je navajen potovati z letala na letalo dva dni zapored. Sledil je spoznavni večer in s preostalimi ekipami smo se družili ob glasbi in plesu.

Kar nismo in nismo mogli verjeti, da je nastopila že nedelja. Zadnji dan tekmovanja. V vseh dneh smo spoznali kar nekaj novih prijateljev in si ustvarili mnogo lepih spominov. Težko nam je bilo misliti, da naslednji dan že odhajamo iz Libanona. Kmalu je napočila naša zadnja tekma s Piškotkom in skoraj vsi člani naše skupine smo ob glasnem navijanju izgubili glas. Da, dve minuti in pol neprestano skakati in kričati Kdor ne skače ni Slovenc’ je veliko težje, kot se sliši.  Zvečer smo vsi nestrpno pričakovali podelitev nagrad. Bili smo na trnih in upali, da kakšen pokal domov prinesemo tudi mi. Sedeli smo na tribunah in napenjali ušesa, da bi med dobitniki nagrad morda slišali tudi ime naše ekipe. Srca so bila hitreje, dlani so se potile in naenkrat smo zaslišali naše ime. Zasedli smo drugo mesto v kategoriji predstavitev projekta. Naše veselje je bilo in še vedno je nepopisno. Seveda pa nam ne bi uspelo brez naših podpornikov, sponzorjev in mentoric, zato tudi vam iskreno HVALA.

Vse naše dogodivščine smo tudi snemali. Naše vloge si lahko ogledate na spodnjih spletnih povezavah.

https://www.youtube.com/watch?v=_5zBtaz_NmA

https://www.youtube.com/watch?v=a3edV0ezhFM

https://www.youtube.com/watch?v=iRuGqxnBTi8

To pa je povezava na naš facebook

https://www.facebook.com/despicableteam/

Iskrene čestitke ekipi FLL za izjemno uvrstitev v FLL finalu.

Ta vnos je bil objavljen v Aktualno, Domov, Ponosni smo. Zaznamek za trajno povezavo.